Terugblik op de succesvolle Fiets en Wandelbeurs-editie van 2020
Een van de vele lezingen op de Fiets en Wandelbeurs

Terugblik op de editie-2020

De Fiets en Wandelbeurs van 2020 in Utrecht was een van de laatste grootschalige events die nog kon doorgaan voordat Nederland in lockdown ging. Desondanks bezochten 41.000 liefhebbers de combinatie van Fiets en Wandelbeurs met E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux. Een terugblik op een waar fiets- en wandelspektakel!

Ontspannen sfeer

Opvallend was hoe relaxt de bezoekers met de situatie rond corona omgingen. Qua sfeer was er weinig verschil met voorgaande edities. Veel interesse was er voor de stands en lezingen. Op het grote fietsparcours werden duizenden testritten gemaakt met e-bikes, speedpedelecs en reisfietsen.

Themaland Duitsland

Duitsland was themaland van deze editie en presenteerde de mooiste natuurgebieden aan de andere kant van de grens. Op het themalandterras konden bezoekers heerlijke Duitse specialiteiten proeven. Uiteraard was er in het lezingprogramma veel aandacht voor routes in het themaland.

Online Experience

In 2021 kon er vanwege de beperkende maatregelen geen fysieke beurs plaatsvinden. Als alternatief presenteerden we op 23 en 24 april een 100% coronaproof evenement: de Fiets en Wandelbeurs Online Experience. Deze werd door 4.500 fietsers en wandelaars uit Nederland én Vlaanderen bezocht.