Wandeltestparcours op de Fiets en Wandelbeurs

Test je voeten/schoenen uit

Geef je blote voeten of (aanstaande) nieuwe schoenen de ruimte en test ze uit op het blotevoetenpad annex schoentestparcours. Want hoe gaan jouw blote voeten of nieuwe schoenen om met verschillende soorten ondergronden? En hoe voelt dat aan?

Blotevoetenpad

Nog niet zo heel lang geleden leefde de gedachte dat voeten bescherming hard nodig hebben in de vorm van schoenen. Maar die beschermende schoenen hebben ook een nadeel: ze verzwakken de voetspieren. Die spieren worden immers niet meer zo hard aan het werk gezet.

Probeer eens uit hoe het is om zonder schoenen over takjes, steentjes en houtsnippers te lopen… De kans is groot dat het heerlijk prikkelend aanvoelt. Zonder schoenen heb je direct contact met de ondergrond en ben je daardoor meer ‘geaard’.

Wandeltestparcours

Natuurlijk kun je het pad in Hal 3 ook gebruiken om de wandel- of barefootschoenen uit te proberen die je net in een van de aangrenzende stands heb gespot. Doe de hellingproef en voel of de schoenen goed aansluiten bij het omhoog en omlaag lopen. Stap even over de steentjes om te kijken of de zool je voet voldoende beschermt. Kortom; test ze uit vóórdat je er honderden of duizenden kilometers mee aflegt.