Event voor de echte fietser en wandelaar
Fiets en Wandelbeurs, hét event voor de fietser en wandelaar in Nederland

Compleet event voor de fietser en wandelaar

De Fiets en Wandelbeurs biedt een compleet programma voor fietsers en wandelaars. Alles wat je nodig hebt voor je volgende tocht of vakantie is er te vinden. Naast de stands van exposanten, zijn er onderdelen van het event die in het teken staan van een bepaald thema.

De jacobsschelp (vieira) is een oud symbool van de Camino naar Santiago

Pelgrims Paviljoen

Wil je te voet of op de fiets naar bijvoorbeeld Santiago de Compostela, Rome of zelfs Trondheim? Doe dan inspiratie op in het Pelgrims Paviljoen. Daar vertellen ervaren pelgrims over hun ervaringen. Met medewerking van onder meer Vereniging Pelgrimswegen naar Rome, Nederlands Genootschap van Sint Jacob en Sufi Trail.

In de verzamelpaviljoens van het event zijn de kleine reisorganisaties gebundeld

Kleine reisorganisaties

Deze zijn gebundeld in de speciale verzamelpaviljoens ‘fietsen’, ‘wandelen’ of ‘fietsen en wandelen’. Je treft er aanbieders van reizen die je niet of zelden op grotere beurzen aantreft. Daarom zijn in de paviljoens vaak onbekende juweeltjes van arrangementen te vinden naar uiteenlopende bestemmingen.

De info-markt Fietsers informeren Fietsen

Info-markt fietsen

De beste tips vind je niet op internet. Die krijg je in een persoonlijk gesprek met ervaren reizigers. Vrijwilligers van de Europafietsers en de Wereldfietser praten je graag bij over routes, bestemmingen en accommodaties. Met laptop en kaart in de aanslag zitten ze klaar om al je vragen te beantwoorden.

Stel je vragen over wandelen op de wandel-infomarkt van het event

Info-markt wandelen

Hoeveel kilo kan ik in mijn rugzak meenemen? Wat is een geschikte dagafstand? En wat moet ik allemaal meenemen op een meerdaagse trektocht? Op de info-markt Wandelaars informeren Wandelaars krijg je antwoord op deze en andere vragen.

Kinderfietsparcours op de Fiets en Wandelbeurs

Hicle Family

Ook voor jonge gezinnen is er van alles te beleven op het event. Een speelhoek, kinderfietsparcours en lezingen over fietsen en wandelen met kinderen in de Hicle Family-stand.

Bezoek het Tandem Paviljoen en probeer eens een tandem uit!

Tandem Paviljoen

Ooit eerder op een tandem gezeten? De Fiets en Wandelbeurs is de beste gelegenheid om ze allemaal uit te proberen. Nergens vind je zo’n grote keuze in maten en modellen. Stap op en rij zo met z’n tweeën de stand uit. Ervaren leden van de Tandemclub staan weer voor je klaar om advies te geven.

Kom los van je schoenen op het blotevoetenpad van de beurs

Blotevoetenpad/ testparcours

Geef je voeten of (aanstaande) nieuwe schoenen de vrijheid op het blotevoetenpad annex schoentestparcours. Daar kun je de sensatie ervaren van verschillende ondergronden.

Fietsvlogger Jessica de Korte

Lezingen en workshops

Auteurs, ervaren reizigers en avonturiers nemen je mee op hun reizen naar inspirerende bestemmingen. Ook zijn er workshops over meer praktische onderwerpen als routes uitzetten en gps.

Ontmoet de kampeerexperts

Kampeerwalhalla

Kamperen is niet creperen, maar volop genieten in de buitenlucht. Probeer daarom eens een lichtgewicht tentje uit op het tentenveld van de Wereldfietser en de Europafietsers. Leden van deze verenigingen geven beginnende kampeerders graag tips.