Fietsen over de Vies Verdes in Catalonië – Fiets en Wandelbeurs
Twee mooie routes over oude spoorlijnen in Catalonië komen uitgebreid aan bod in deze lezing: Val de Zafán en del Carrilet.

Fietsen over de Vies Verdes in Catalonië

Marjan Gielen & Marion Hoogwegt

Zaal 4, zaterdag 15:30 uur

Vies Verdes betekent letterlijk “groene wegen’, terwijl het eigenlijk routes over oude spoorlijnen zijn. Een ideale manier om actief het binnenland van Spanje te ontdekken. We vertellen we graag meer over twee mooie routes in Catalonië met veel praktische tips om zelf te fietsen met je fietsmaatje, met je gezin of georganiseerd met een groep. Dit jaar is er extra aandacht over hoe je de twee routes (Val de Zafán en del Carrilet) kan combineren. Daarnaast vertelt Marion over duurzame concepten die je tijdens je tocht kan bezoeken zoals biologische rijstteelt en wijn gemaakt van honing.

Marjan Gielen en Marion Hoogwegt

Marion Hoogwegt

Marion Hoogwegt: schrijft verhalen over verborgen plekjes in Spanje en verantwoordelijk reizen; haar nieuwste boek ‘Duurzaam door Spanje’ met 35 verhalen van gepassioneerde Spanjaarden en hun inspiratie wordt gelanceerd tijdens de Fiets en Wandelbeurs en is hier ook te koop (MaXperience Spain)

Marjan Gielen

Marjan Gielen: vertelt verhalen aan de hand van routes en ontwikkelt concepten om wandelaars en fietsers een regio anders te laten beleven. Zij is erg enthousiast over de Vïas Verdes en heeft er meerdere gefietst. (Desinationmakers.nl)