VeloDunajec – de mooiste fietsroute van Zuid-Polen – Fiets en Wandelbeurs
Velodunajec
©Jezioro Czorsztynskie

VeloDunajec – de mooiste fietsroute van Zuid-Polen

Jarosław Tarański en Piet Penninx

Zaal 4, vrijdag 13.30 uur

Małopolska Region is een nieuwe bestemming voor fietstochten. De unieke fietsatmosfeer van de regio is samengesteld uit de natuurlijke diversiteit, schilderachtige landschappen, gecombineerd met de eeuwenoude cultuur, een voortreffelijke regionale keuken en fietsroutes van EuroVelo-standaard.

VeloDunajec is de mooiste fietsroute in Małopolska. Deze leidt de fietser over 7 bergketens, rond 3 grote meren en door de poorten van 7 kastelen. Het pad sluit aan op de fietsroute rond de Tatra, EuroVelo 4 i 11, Vistula-fietsroute en andere kleinere trails.

De presentatie beantwoordt vragen over hoe je op de route kunt komen, welke kaarten je kunt gebruiken, hoe je fietsvriendelijke plekken kunt vinden en waar je aanvullende informatie kunt zoeken.Polen potret Dunajec-lezing

Jarosław Tarański en Piet Penninx

Jarosław Tarański (rechts op de foto) – blogger, journalist, fervent fietser en verspreider van actief toerisme. De fietsroutes van de regio Małopolska hebben geen geheimen voor hem. Piet Penninx – fietsende journalist/blogger bij The Hike. In 2021 heeft hij Malopolska op de fiets kunnen ontdekken.