Fietsroute van het Jaar 2024 – Fiets en Wandelbeurs
Vakantiefietser op pad in een AI-landschap

Fietsroute van het Jaar 2024

Bert Sitters, Jessica de Korte en Mirre Oost

Zaal 2, vrijdag 10:30 uur

Wie sleept de eretitel ‘beste fietsroute van 2024’ in de wacht? Aan de opgebouwde spanning rond deze verkiezing komt een einde als de jury eenstemmig de kreet slaakt: ‘And the winner is…’

Vijf kandidaten zijn nog in de race: de Cykelleden Skåne (Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk), Unionsleden (Zweden en Noorwegen), Van Gogh Drenthe Fietsroutes (Nederland) en La Vélobuissonnière (Frankrijk). Het zijn alle toproutes die op zich al een fietsvakantie meer dan waard zijn.

De juryleden Bert Sitters, Jessica de Korte en Mirre Oost laten de vijf kandidaten eerst de revue passeren en zetten daarna de winnende route extra in de schijnwerpers. Pers maar ook publiek zijn van harte welkom deze presentatie bij te wonen.

Fietsroute van het jaar 2024

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee de aanleg van kwalitatief goede fietsroutes wil stimuleren. Elk jaar testen de juryleden een aantal veelbelovende nieuwe of recent gewijzigde routes en waarderen deze aan de hand van een matrix.