Biesboschpad, wandelen langs de contouren van de Elisabethsvloed – Fiets en Wandelbeurs

wandelen over het Biesboschpad
©Esther Kuipers Photography

Biesboschpad, wandelen langs de contouren van de Elisabethsvloed

Hans Kuijpers en Wim van Wijk (Wandelnet)

Zaal 1, zaterdag 13.30 uur

600 jaar geleden overspoelde de Sint-Elisabethsvloed een deel van Holland en Brabant. Het Biesboschpad, een route van Wandelnet, volgt globaal de contouren van hoever het water tijdens die vloed in 1421 kwam. Dit Streekpad van 169 kilometer lang is geel-rood gemarkeerd in beide richtingen en brengt je in 12 wandeletappes rond en door Nationaal Park de Biesbosch.

Hans en Wim vertellen je het verhaal van de Biesbosch en nemen je mee langs de hoogtepunten van het Biesboschpad.

portret Hans Kuijpers en Wim van Wijk

Hans Kuijpers & Wim van Wijk

Hans (bovenste foto) is een wandelliefhebber, heeft de Biesbosch in zijn achtertuin en had enkele jaren terug wat tijd over. Met het Biesbosch herdenkingsjaar 2021 in aantocht nam hij het initiatief om tot een wandelpad te komen dat door de vergane Groote Waard loopt. Startend zonder enige kennis van zaken maar met een berg enthousiasme, werd drie jaar later het nieuwe Biesboschpad officieel geopend.

Wim is met de Biesbosch vergroeid; hij is er geboren en getogen en heeft over alle aspecten van het natuurgebied boeken geschreven: de bewoners, de visserij, de natuur, de geschiedenis en zelfs een atlas over vele honderden kaarten die in de loop der eeuwen van de Biesbosch zijn gemaakt.