Duitsland themaland van de Fiets en Wandelbeurs

headerfoto themaland Duitsland

Themaland Duitsland

Duitsland is dit jaar het themaland van de Fiets en Wandelbeurs! Net over de grens kun je genieten van vele prachtige fiets- en wandelpaden.

We geven alvast een voorproefje…

Op vakantie in Duitsland, regio Bayern Chiemgau

Fietsen en wandelen in de Duitse natuur

Duitsland is lekker dichtbij en beschikt over de mooiste fiets- en wandelpaden. En in de overweldigende natuur kom je helemaal tot rust. In ons uitstekend bereikbare buurland zijn maar liefst 16 nationale parken en evenzoveel UNESCO-biosfeerreservaten te vinden. Denk maar eens aan het Nationaal Park Harz, op slechts vijf uur rijden van Utrecht, of het Nationaal Park Eifel, op zo’n 2,5 uur van Arnhem. En met het openbaar vervoer kun je deze bestemmingen ook gemakkelijk bereiken. Duurzaam reizen neemt in populariteit toe en is zeker het proberen waard! Iets verder weg geniet je op het eiland Rügen van het Nationaal Park Jasmund, of trek verder zuidwaards naar de spectaculaire rotsformaties van het Nationaal Park Sächsische Schweiz. In het zuidoosten vind je het Nationaal Park Berchtesgaden en in het zuidwesten het welbekende Zwarte Woud. Tel daarbij de ruim honderd natuurparken op en de keuze is reuze. Bovendien is een derde van het landoppervlak bedekt met bos, van oudsher een bron van zuurstof. Ongeveer 300.000 kilometer aan wandelroutes en 76.000 kilometer aan fietsroutes liggen op jou te wachten. Ontdek de veelzijdige Duitse natuur en laat je verrassen tijdens een ongetwijfeld onvergetelijke vakantie. Bekijk hieronder onze tips! (Foto: Embrace.German.Nature ©DZT/Günter Standl)

Meer info: Germany.travel

wandelen in Rheinpland-Pfalz

Eindeloos wandelen

In Duitsland kun je eindeloos wandelen. Langs de 66 meren rond de hoofdstad Berlijn, aan de Oostzeekust of langs de rivieren de Moezel en de Rijn. Geniet van het adembenemend uitzicht langs de Vogtland Panorama Trail, de Rothaarsteig of de Goldsteig! Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar deze prikkelen meteen de nieuwsgierigheid. Ga het beleven! (Foto: Embrace.German.Nature ©Dominik Ketz/Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH)

Info: Germany.travel

Fietsen in Duitsland

Op pad met de fiets

Duitsland heeft ruim 250 langeafstandsroutes waar je idyllische landschappen doorkruist, op bijzondere kastelen stuit en langs prachtige rivieren komt. De Elberadweg en de Donauradweg zijn uitgegroeid tot een begrip, net als de Main-Radweg. Net over de grens kun je genieten van een fietsvakantie met optimale voorzieningen, zoals in het Ruhrgebied, het Weserbergland en aan de Nederrijn. De mogelijkheden zijn eindeloos. (Foto: Embrace.German.Nature ©DZT/Jens Wegener)

Info: Germany.travel

Met de trein reizen in Duitsland

Duurzaam reizen

Op een verantwoorde manier nog meer genieten van Duitsland, dat is mogelijk! Koop bijvoorbeeld een treinticket en breng een bezoek aan een van de 16 nationale parken. Verblijf in een duurzaam hotel en bewonder het natuurschoon, ontdek biodiversiteit of smul van streekgerechten.
(Foto: Embrace.German.Nature ©DZT/Francesco Carovillano)

Nog meer inspiratie vind je op germany.travel/feelgood

De ‘Bergische Drie‘,
verrassend veelzijdig!

Wuppertal, Remscheid en Solingen vormen samen de ‘Bergische Drie‘ en liggen dicht bij de grens in een groene omgeving. Drie steden, drie valleien en drie meren, voor de actieveling is er altijd wat te doen. Ontdek onderweg bovendien de industriële cultuur. Een van de absolute hoogtepunten is het Müngstener Brückenpark, onder de hoogste spoorbrug van Duitsland gesitueerd. Met de unieke ‘zwevende’ pont over de Wupper bereik je, wel met enige spierkracht, de overkant van de rivier. Het is eveneens mogelijk om met de kabelbaan kasteel Burg te bereiken, met als beloning een fantastisch uitzicht. Fiets tijdens je tocht door in onbruik geraakte tunnels of over bruggen, waar je tot in de verte de weidse landschappen kan bewonderen. Ook te voet is de vroeger door ingenieurs aangelegde infrastructuur voor spoorwegen te bezichtigen. Welke route je ook kiest in dit deel van het Bergisches Land, boeiend wordt het sowieso! (Foto: Fietsen rondom de ‘Bergische Drie‘ ©Patrick Gawandtka)

Ontdek de ‘Bergische Drie‘ op:
Bergisch-mal-drei.de/nl


Panorama Radweg in 'Bergischen Drei'
De Eugenienstein in Nideggen

Noordrijn-Westfalen,
een groene oase net over de grens

Ruim de helft van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bestaat uit bossen, rivieren, weiden en velden. De vele natuurparken beslaan samen met het Nationaal Park Eifel al bijna 40 procent van het oppervlak. Hier kun je wilde flamingo’s en ooievaars spotten, steile rotsformaties en ongerepte natuur bewonderen en genieten van een vleugje “Rijnromantiek”. NRW is een eldorado voor iedereen die graag actief is. Met keuze uit 50.000 km aan wandelpaden en ongeveer 30.000 km aan fietsroutes is dit de ideale deelstaat om te voet of met de fiets te verkennen. Kies uit de mooiste routes langs rivieren, imposante kastelen en industriële monumenten en door idyllische vakwerkdorpjes en dichte bossen. (Foto: uitzicht vanaf de Eugenienstein in Nideggen ©Johannes Höhn)

Ontdek meer op: www.nrw-vakantie.nl

De Oranjeroute, een koninklijke vakantie

Zin in een vorstelijke reis langs schitterende paleizen, idyllische stadjes en door ongerepte natuur? Dan is de Oranjeroute een absolute aanrader. Neem je fiets mee en rijd langs Duitse stadjes die verbonden zijn met de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis. Onderweg kom je langs oude kastelen en dromerige vakwerkstadjes. Je kunt het grootste deel van de circa 2.300 km lange route, die door Midden- en Noord-Duitsland loopt, ook op de fiets volgen. Dan geniet je nóg meer van de afwisselende natuur. Treed in de voetsporen van de koninklijke familie en ontdek de geschiedenis van Koning Willem-Alexander en zijn voorouders! (Foto: Siegen ©Adobe Stock / Maximilian)

Info: meer over de Oranjeroute op oranjeroute.nl


Slot Siegen en Nicolaaskerk
Romantisch kamperen in Duitsland

Ontdek campingland Duitsland

Kampeerliefhebbers weten dat Duitse campings op de mooiste plekjes staan, langs rivieren met uitzicht op paleizen of in de verkoelende schaduw van bossen. Duitse campings zijn net zo divers als de landschappen waarin ze liggen. Ecocampings zorgen voor een duurzame vakantie, waarbij comfort niet vergeten wordt, zoals in ‘miniglampings’. Sportievelingen kunnen vanuit de tent in een kajak stappen, terwijl steeds meer campings wellnesservaringen aanbieden. En kindvriendelijk zijn ze allemaal! (Foto: Embrace.German.Nature ©DZT/Jens Wegener)

Info: Germany.travel

logo Duitsland
logo NRW
Logo Bergischen Drei
logo oranjeroute