De Heuvelrughike – wandelen door het oer-oude stuwwallenlandschap – Fiets en Wandelbeurs

Marianne Wildenberg op de top van de Amerongse Berg

De Heuvelrughike – wandelen door het oer-oude stuwwallenlandschap

Marianne Wildenberg

Zaal 1, zaterdag 14.30 uur

Met de Heuvelrughike heeft Nederland er een nieuwe langeafstandswandeling bij. In vijf etappes van 18-20 km wandel je door de geschiedenis van het oer-Nederlandse stuwwallenlandschap. Welgestelden bouwden er buitenhuizen en Napoleons soldaten bivakkeerden er. Nu wandel je door uitgestrekte bossen en over heidevelden met eindeloze vergezichten. De hoogteverschillen geven bovendien een sportieve dimensie aan dit bijzondere groene lint dat diagonaal door Nederland loopt.

Marianne Wildenberg debuteerde in 2022 met de gids over de Heuvelrughike. Naast leuke weetjes over de hike, vertelt ze ook graag over wat wandelen voor je kan doen. De betrokkenheid bij het landschap is daarbij een belangrijke drijfveer. Haar nieuwe gids bevat niet voor niets ook een mini-veldgids om de rijke flora en fauna van het gebied te belichten.

De Heuvelrughike kreeg direct volop aandacht in de wandelbladen is inmiddels genomineerd voor de Wandelroute van het Jaar 2023.


Marianne Wildenberg

Marianne Wildenberg

Marianne is een ervaren reisleider en werkt al meer dan 15 jaar voor SNP Natuurreizen. Ook maakt ze al jaren routes en werkt daarnaast als wandelcoach.