Wandelen van Leeuwarden naar Rome via de oostelijke route – Fiets en Wandelbeurs
Tijdens deze lezing wil ik iets vertellen over de voorbereiding, de planning en de wandeling zelf.
Rome, het einddoel van Rinses wandeltocht

Wandelen van Leeuwarden naar Rome via de oostelijke route

Rinse van Gans

Zaal 5, zaterdag 11:30 uur

In 2019 ben ik van Leeuwarden naar Rome gelopen via de oostelijke route. Daar wil ik graag iets over vertellen. De oostelijke route liep in mijn geval eerst via wat paden in Nederland naar Xanten. En toen langs de Rijn, de Romantische Strasse en het begin van de Via Claudia Augusta via Oostenrijk, dertig meter Zwitserland naar Italië.
In Italië heb ik een groot deel van de Via Claudia Augusta gelopen, een kleine omweg langs het Gardameer om in Verona bij één van de beste ijsmakers een ijsje te kopen. Via de Povlakte naar Bologna om daar via de Via Degli Dei naar Florence te gaan. Vanaf daar heb ik een heel groot deel van de Franciscaanse voetreis gelopen naar Assisi en Rome.
Ik heb in mijn hele leven nog nooit zoveel van iets genoten. En ik ben dan ook iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt nog dagelijks dankbaar. Ik denk nog dagelijks aan die reis en de playlist van die reis is nu de playlist in mijn winkel. Tijdens deze lezing wil ik iets vertellen over de voorbereiding, de planning en de wandeling zelf.


Rinse van Gans

Rinse van Gans