Kom kennismaken met de avontuurlijke Limesroute – Fiets en Wandelbeurs
Reis mee langs de ‘hotspots van de Limes’, de oude noordgrens van het Romeinse Rijk. Op deze route heb je ogen en oren te kort.

Kom kennismaken met de avontuurlijke Limesroute

Henk Vriend (Stichting Europafietsers)

Zaal 2, vrijdag, zaterdag en zondag 12:30 uur

De Romeinse Limes in Nederland en Duitsland is door Unesco erkend als de “Neder-Germaanse Limes Werelderfgoed”. De Limes (grens) maakt deel uit van de noordgrens van het Romeinse rijk en de Limesfietsroute volgt deze noordgrens tot aan Constanta aan de Zwarte zee in Roemenië. De route laat je kennismaken met geschiedenis die eigenlijk living history is. Maar die ook gewoon een mooie route van west naar (zuid)oost is waarbij je met heel verschillende natuur en culturen kennismaakt. Henk Vriend presenteert enkele ‘hotspots van de Limes’ en nog veel meer aan natuurschoon langs de route.


Henk Vriend

Henk Vriend

Henk Vriend, voorzitter van de Stichting Europafietsers, fietst en kampeert vooral in Europa, maar zijn fietsershart gaat sneller kloppen in Roemenië. Het derde deel van de Limesroute beslaat Roemenië. Dat motiveerde Henk het routebeheer van deze Limesroute op zich te nemen na het verscheiden van de auteur van de route, Clemens Sweerman.