Fietsen en wandelen in natuurpark/geopark Sierra Subbetica in Cordoba – Fiets en Wandelbeurs

Witte dorpjes op de flanken van de Sierra Subetica

Fietsen en wandelen in natuurpark/geopark Sierra Subbetica in Cordoba

Marion Hoogwegt

Zaal 4, vrijdag 10.30 uur

Het natuurpark Sierra Subbetica ligt in Andalusië, op slechts een uurtje rijden van Cordoba of Málaga-stad. Het is de thuishaven van een van de grootste kolonies griffioengieren van Spanje en sinds 1988 een erkend natuurgebied.

Het natuur- én geopark beslaat 11 witte Andalusische dorpen. Het landschap is indrukwekkend en de uitzichten zijn adembenemend. Tientallen fiets- en wandelpaden en bovendien een Via Verde (‘groene weg’ voor traag verkeer) doorkruisen dit prachtige gebied. Er zijn eindeloze olijfboomgaarden en duizenden hectaren ruig kalksteengebergte. Een regio die één en al historie is. In de dorpjes bezoek je musea, kastelen en andere fascinerende monumenten. Subbetica biedt meer dan genoeg om iedereen die geïnteresseerd is in wandelen en fietsen tevreden te stellen.


Portret Marion Hoogwegt

Marjon Hoogwegt

Marion Hoogwegt woont in Málaga en schrijft en vertelt over bestemmingen en fiets- en wandelactiviteiten in Spanje via lezingen en presentaties. Maar ook als journalist via fiets- en wandelmagazines en haar haar website www.maxperiencespain.com.