De kunst van wandelen – Fiets en Wandelbeurs
Wie wandelt maakt geen omweg, maar voegt iets toe aan zijn verhaal. De kunst van het wandelen is het vermogen van een vertrouwd pad een nieuwe ontdekkingsreis te maken.

De kunst van wandelen

Wim Huijser

Zaal 7, vrijdag en zaterdag om 12:30 uur

Lopen is je ene been voor het andere zetten, doelgericht, de blik vooruit. De noodzaak om je te verplaatsen bepaalt de snelheid en de route. Wandelen is een ander verhaal. Wie wandelt maakt geen omweg, maar voegt iets toe aan zijn verhaal. Elke bocht is als een nieuwe bladzijde van een boek. Zolang je maar in staat bent van het pad af te wijken, te vertragen, ontvankelijk te zijn voor het verhaal van het landschap en geregeld terug te keren. Eén keer ergens wandelen is als géén keer wandelen! In elk seizoen ligt iets verscholen waarvan je geen idee had. Een herhaalde wandeling loopt daardoor altijd anders dan vermoed. De kunst van het wandelen is het vermogen van een vertrouwd pad een nieuwe ontdekkingsreis te maken.


Wim Huijser

Wim Huijser

Wim Huijser is wandelaar en schrijver op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Een groot deel van zijn onderwerpen verkent hij wandelend. Samen met Rob Wolfs schreef hij een zevental wandelgidsen. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek ‘Werkwandelaars’.