Betuwepad, wandelen in de fruittuin van Nederland – Fiets en Wandelbeurs

Betuwepad, op de dijk tegenover Rhenen
Foto: ©Ad Snelderwaard

Betuwepad, wandelen in de fruittuin van Nederland

Eugenie Hoevenaars en Luuk Gijselhart (Wandelnet)

Zaal 1, vrijdag 13.30 uur

Bloeiende bloesem, sappig fruit, rivieren, uiterwaarden en karakteristieke stadjes. Dat is de Betuwe ten voeten uit. Letterlijk zelfs, want wandelen is de perfecte manier om de streek te ontdeken. Met het Betuwepad wandel je 146 kilometer lang over graspaden, dijken en stille asfaltweggetjes door een kleinschalig rivierenlandschap. Het pad is in beide richtingen door vrijwilligers bewegwijzerd met geel-rode markeringen. Je start en eindigt in Tiel, de stad van Flipje. In het voorjaar kun je tijdens deze wandeling genieten van bloeiende boomgaarden en in de nazomer wandel je langs de leukste fruitstalletjes.

Eugenie en Luuk vertellen je het verhaal van de Betuwe en nemen je mee langs de hoogtepunten van het Betuwepad.

Het Betuwepad is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Gelderland, de Regiodeal FruitDelta Rivierenland en het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland.


Eugenie Hoevenaars en Luuk Gijselhart

Eugenie Hoevenaars is opgegroeid in de Betuwe. Van jongs af aan is ze veel actief in de natuur en later is ze ook aan het wandelen geslagen. Het liefst gaat ze meerdere dagen op pad en neemt ze een tentje mee. Toen er in ‘haar’ Betuwe een Streekpad kwam, heeft ze zich meteen opgegeven als vrijwilliger. Nu zorgt ze samen met haar moeder voor een mooi stukje van dit pad.

Luuk Gijselhart kan het landschap ‘lezen’. Hij is geograaf. Wandelend ziet hij hoe het land zich heeft gevormd en hoe de mens zich hier een bestaan heeft weten te verwerven. Aan de hand van foto’s neemt hij je mee op het Betuwepad, en maakt hij je enthousiast om dit (wereldwijd!) unieke landschap ook zelf verder te verkennen.