De leukste beurs voor je actieve vakantie
vrijdag 19 en zaterdag 20 februari 2021 - Jaarbeurs Utrecht
De leukste beurs voor je actieve vakantie
vrijdag 19 en zaterdag 20 februari 2021 - Jaarbeurs Utrecht
Haut-marne fiets en wandel

Fietsen in de Haute-Marne

Het kanaal tussen Champagne en Bourgogne in de Haute-Marne, van een honderdtal kilometers lang, is een ideale fiets- en wandelplek.

Fietstochten

Ontdek de gevarieerde landschappen van de Haute-Marne in de bochten van de Maas, vanaf de oever van het Lac du Der en in het Marnedal op de grens van de Champagnestreek en Bourgogne.
Reis door het zuiden van de Champagnestreek over gemarkeerde fietsroutes en geniet van de natuur en het historisch erfgoed: de vestingstad Langres, het pittoreske Chaumont, het museum Mémorial Charles de Gaulle bij Colombey-les-Deux-Églises, het renaissancekasteel van Joinville...
Het 11e Nationale Park - het eerste bospark - van Frankrijk is sinds november 2019 een feit: Parc national des forêts de Champagne et Bourgogne. Het is het enige Franse Nationale Park dat geheel gewijd is aan het bos en zijn bewoners.

Label Champagne à vélo

Champagne à vélo is een speciaal label voor accommodaties en instellingen die extra services verstrekken aan fietsers die de toeristische routes rijden.
De partners van het label Champagne à vélo vergemakkelijken je fietsvakantie: een afgesloten ruimte om je fiets te stallen, tips voor fietstochten en andere attenties speciaal voor fietsers.
De accommodatie is daarmee het beste steunpunt tijdens je fietsvakantie. Stop gerust bij partners van het label Champagne à vélo in de buurt van je route.
De Haute-Marne telt 26 partners: hotels-restaurants, chambres d'hôtes, vakantiehuizen, groepsgîtes, campings en fietsverhuurders. Sinds 2019 zijn de Logis, hotel- en restauranteigenaren officiële partners van de Tour de France.

Fietsvakanties

Je bent een fietstocht aan het plannen door historische dorpen in de Haute-Marne?
Geniet van de bezienswaardigheden tijdens je tocht en ontdek behalve onze dorpen ook de bronnen van de Maas of het Lac du Der!

    • Fietsen rond het meer van Der

Het Lac du Der is het grootste aangelegde meer van Europa met een omgeving die zich perfect leent voor fietstochten, dankzij een uitgestrekt netwerk van fietspaden. Ontdek tijdens dit weekend al fietsend de schitterende omgeving van het meer en de vakwerkkerken die zo kenmerkend zijn voor deze streek.

Prijs : 2 dagen/ 1 nacht : €63,00 per persoon

    • Op de fiets naar de bron van de Maas

De Maas ontspringt bij Bassigny, in een mooie omgeving tussen de Champagnestreek en Lorraine. Geniet al fietsend van het glooiende, heuvelachtige landschap, het fietsen is er niet al te pittig. Je maakt tochten van 55 à 64 km vanuit je hotel in Montigny-le-Roi naar plaatsen als Langres, Bourbonne-les-Bains en Nogent, waar van alles te zien en te beleven is.

Prijs : 2 dagen / 1 nacht : €79,00 per persoon. Of 6 dagen/ 7 nachten : €553,00 per persoon.

Meer info

Ga naar de website van Toerisme Haute-Marne en download de fietsbrochure.

 

 

 Volg ons

 

Facebook logo Instagram logo Twitter logo Youtube logo

 

Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, plaatsen wij enkele cookies. Meer weten? Lees verder....

foto: Dirk Huyghe