De leukste beurs voor je actieve vakantie
vrijdag 19 en zaterdag 20 februari 2021 - Jaarbeurs Utrecht
De leukste beurs voor je actieve vakantie
vrijdag 19 en zaterdag 20 februari 2021 - Jaarbeurs Utrecht
Catlonië

Vier niet te missen evenementen in Catalonië

Catalonië lijkt met iets meer dan 32.000 km² een kleine regio, maar het is enorm in termen van natuurlijke rijkdom en diversiteit. Van de toppen van de Catalaanse Pyreneeën, meer dan 3000 meter hoog, tot de meest afgelegen, ongerepte stranden. Een groot aantal unieke landschappen lonkt, waar u 365 dagen per jaar op een actieve manier van het buitenleven kunt genieten.

Wandelen

Wandelen is een uitstekende manier om de landschappen van Catalonië te beleven, met onbeperkte mogelijkheden voor elk niveau. Je kunt de regio van noord naar zuid of van oost naar west doorkruisen over de 9.000 kilometer aan beschikbare wanderoutes en paden.

Fietsen

Fietsen is een andere fantastische optie: van een rustige gezinsrit tot racen op de mountainbike. Er ligt een uitgebreid netwerk van fietspaden en Vies Verdes (fietspaden over voormalige spoorlijnen) tot je beschikking. Mountainbikeliefhebbers zullen talloze bewegwijzerde routes vinden die ingedeeld zijn naar moeilijkheidsgraad.

 

Evenementen

Hieronder enkele suggesties van evenementen die dit jaar in Catalonië plaats zullen vinden:

1. Catalonië Trek Festival

 

LAmetlla de Mar GR 92 Catalonia Trek Festival

Van 3 tot 10 mei 2020 organiseert Catalonië de tweede editie van het Catalonia Trek Festival, een internationaal wandelevenement door de prachtige landschappen van Costa Daurada en Terres de l'Ebre.
Het doel is om mensen enkele iconische plekken in de bergen van Tarragona te laten ontdekken, zoals de Serra de Montsant, Prades en het Tivissa-gebergte, paden langs de kust (zoals de Europese E12), dorpen zoals Siurana of routes tussen de wijngaarden van de Priorat-regio. Hoewel de ontdekking van deze regio te voet een fundamenteel onderdeel van het festival is, is dat niet het enige. Er zijn taltijke culturele attracties te bezoeken. Van het oude Romeinse Tarraco, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, tot een rondleiding door het cisterciënzer klooster van Poblet, Mont-roig del Camp waar de schilder Joan Miró een tijdje heeft gewoond en gewerkt, en Reus, Gaudí's geboortestad en met prachtige voorbeelden van Catalaanse Art Nouveau architectuur. Het gevarieerde aanbod zal elk type wandelaar plezieren.
De inschrijving is geopend tot 1 maart. Noteer het alvast in je agenda's en doe mee met dit geweldige evenement!

 

2. La Volta ciclista a Catalunya

 

Ciclisme Calella Alejandra Ribas Casajus

De Volta Ciclista a Catalunya wordt gehouden tussen 23 en 29 maart 2020. Dit jaar viert de wedstrijd haar 100ste editie. De organisatoren hebben de zeven etappes al vastgelegd alsook de verschillende gemeenten waar deze zullen starten of eindigen:

  • Calella
  • Banyoles
  • Vall de Camprodon
  • Ripoll
  • Port Ainé
  • La Pobla de Segur
  • Manresa
  • Tarragona
  • Mataró
  • Barcelona

Opnieuw biedt de wedstrijd een gevarieerde en aantrekkelijke route met een combinatie van bergen, prachtige plekken om je remmen te testen of net te sprinten en een individuele tijdrit.

3. Val d’Aran Walking Festival

 

Val dAran. Artiga de Lin Rafael López Monné

Het Val d'Aran Walking Festival is het wandelevenement van de Val d'Aran waar wandelaars en natuurliefhebbers van over de hele wereld naartoe komen om te genieten van het landschap, de cultuur, het erfgoed en de gastronomie onder begeleiding van professionele gidsen die de deelnemers meenemen langs de routes en karakteristieke plaatsen..
De derde editie zal plaatsvinden tussen 5 en 12 juli 2020. Hiervoor zijn 27 bergwandelroutes van verschillende niveaus en 5 thematische wandelroutes ontworpen. Je zal de routes, het culturele erfgoed en alle aanvullende diensten ontdekken die deze vallei tot een paradijs maken en genieten van het wandelen in het hart van de Pyreneeën.

 

4. Penedès 360 °

 

Ciclisme a les vinyes Maria Rosa Ferré

Penedès is een wijngebied vol contrasten. Het is vooral bekend om zijn wijnen, maar ook voor het produceren van cava (mousserende wijn), wat dit land zijn onderscheidende unieke karakter geeft. Het landschap biedt aantrekkelijke wandelpaden en trails en tracks door wijngaarden die de culturele betekenis van de regio laten zien en iedereen de kans te geven de identiteit van de streek te laten ontdekken. Penedès 360º biedt drie routes voor alle niveaus die te voet, op de fiets of met de mountainbike kunnen worden afgelegd en gecombineerd kunnen worden met pitstops om de lokale gastronomie te ervaren, te genieten van een wijnproeverij of een culturele bezienswaardigheid te bezoeken. De streek biedt een complete en unieke ervaring om het hele jaar door van te genieten, dankzij het typisch milde klimaat. Bij Penedès draait alles om wijn, cava en gastronomie!

 

 

 Volg ons

 

Facebook logo Instagram logo Twitter logo Youtube logo

 

Om deze website zo goed mogelijk te laten functioneren, plaatsen wij enkele cookies. Meer weten? Lees verder....

foto: Petra Visser