header nieuwsbrief
Een weekend vol inspiratie
Alles is gereed voor een prachtig beursweekend onder het motto 'laten we groen doen!' We wensen je veel inspiratie toe... En vergeet niet op de site alvast het lezing- en workshopprogramma te bekijken. 

Naar het programma
 
fietsen in Griekenland
Met je stalen ros naar Griekenland
Prachtige helderblauwe zeeën, heerlijke stranden en goed eten! Dit vind je allemaal in Griekenland, maar wist je dat je er ook spectaculaire fietsroutes door bossen, valleien en gebergten vindt? En dat er duizenden wandelroutes zijn? We vertellen je er graag meer over! Griekenland staat in hal 3 stand C20 met de eilanden Kythira en Antikythira, de regio Thessalië en Gnosis Active Travel. Kom ook naar de presentatie van Paul van Bodengraven over zijn wandelervaringen in Chalkidiki, op 28 februari om
12.00 uur in de stand.
Uitgelicht
Een greep uit het aanbod
De loopfiets ofwel draisine
Het houten paard
Bij de stand van Mannheim en Heidelberg is een replica van de allereerste fiets ooit te bewonderen: de houten draisine. Baron Karl von Drais uit Mannheim fabriceerde in 1817 dit ‘houten paard’. Iedereen kan zich op deze loopfiets laten fotograferen en maakt dan meteen ook kans op het winnen van een volledig verzorgd fietsweekend.

Hal 3, D90
ringsteken op de fiets

Ringsteken op de fiets
Ook voor kinderen is er van alles te doen. Ga net als de ridders in vroeger jaren ringsteken, maar dan op de fiets! De activiteit maakt deel uit van de Hicle Family Route, met onder meer Schilderij-Fietsen, het Blote Voeten Pad en het Mountainbike-parcours. Ook is er een prijsvraag aan de route verbonden.

Hal 4
Ontdek de nieuwe Waterlinie Fietsroute
Ontdek met de Waterlinie Fietsroute het grootste geheim van Nederland: de Nieuwe Hollandse Waterlinie, welke genomineerd is voor UNESCO Werelderfgoed. Je fietst 242 km langs indrukwekkende forten, door oude vestingstadjes, historisch landschap en prachtige natuur. De gratis routekaart is verkrijgbaar bij de stand van Nederland Fietsland (hal 4 stand C.85).

Of kijk op: waterliniefietsroute.nl

Zeven info-markten
Tientallen vrijwilligers staan ons bij op maar liefst 7 info-markten: voor fietsers, pelgrims, wandelaars, bergwandelaars, gps'ers,  kampeerders en ouders met jonge kinderen. Vragen? Vraag het aan de experts!

Hal 3 en 4
informant op de beurs
Tickets
Tot ziens in Jaarbeurs Utrecht!
 

Bestel je tickets
 

 
Themaland 2020
Volg ons