Jonge Donau headerfoto
Duitsland in de schijnwerpers op de Fiets en Wandelbeurs
De zestiende editie van de Fiets en Wandelbeurs start bijna. Duitsland staat als themaland extra in de schijnwerpers. Als duurzame bestemming past Duitsland prima bij de slogan van de beurs: ‘Laten we groen doen!’ Het buurland ligt als het ware ‘op fiets- en wandelafstand’ en is ook uitstekend bereikbaar per trein, zodat je je ecologische voetafdruk kunt beperken. 

Foto: Jonge Donau © foto Frank Blümler
Donau Zollernalbweg
Op de fiets of te voet door
de Duitse natuur
Met ruim 200.000 kilometer aan wandelroutes en meer dan 200 langeafstandsfietsroutes heeft Duitsland actieve vakantiegangers veel te bieden. En onze oosterburen hebben meer natuur dan je wellicht denkt. Met maar liefst zestien nationale parken, 105 natuurparken en zestien UNESCO-biosfeerreservaten bestaat een derde van het landoppervlak uit beschermd natuurgebied.
Foto: Jonge Donau © DZT / Deutschland abgelichtet Medienproduktion
Duitslandpaviljoen
Het Duitslandpaviljoen (hal 3, D80), met stands van Duitse regio’s eromheen, is dé plek waar bezoekers Duitsland verder kunnen ontdekken. Ook kun je hier met een spel je kennis van Duitsland testen en een weekend in een Best Western hotel winnen. Speciale aandacht is er voor het gebied langs de ‘jonge Donau’, met highlights als het romantische Regensburg, het Walhalla, Ulm, bierbrouwerijen en het slot Sigmaringen. Daarnaast is er elke middag een ginproeverij.
Themalandterras
Wie wil bijkomen van alle beursactiviteiten, kan terecht op het Themalandterras, waar je kunt genieten van Duitse specialiteiten. Onder meer een kaiserbroodje met braadworst & Senf en zuurkool, Brezeln, aardappelsoep en apfelstrudel staan op het menu, net als heerlijke Duitse wijnen. Aan de rand van het terras brengen de prachtige foto’s over de Duitse natuur van Vincent Croce je alvast in vakantiestemming.
Uitgelicht
Duitsland op de beurs
slot Oranienburg
Foto: slot Oranienburg aan de Oberhavel / bron: FINISH Werbeagentur

Ontdek de Oranjeroute
De Oranjeroute loopt langs steden en door regio’s in Duitsland, die sinds honderden jaren nauw met het Huis Oranje-Nassau zijn verbonden. Je fietst door gevarieerde landschappen en langs historische burchten en kastelen. Elke beursdag wordt er in zaal 6 een lezing over dit vorstelijke thema gegeven.

Klik hier voor de tijden van de lezingen
vincent groce
Foto: Vincent Groce

Op pad in sprookjesachtig Duitsland
Vincent Croce gaat graag met de camera op reis. Hij vertelt over een aantal magische plekken. Verder kun je nog boeiende lezingen bezoeken over de Limes en over wandel- en fietstochten dwars door het mooie Duitsland.

Klik hier voor de tijden van de lezingen

 
Duitse Donau
De Donau stroomt óók door Duitsland. Reisjournalist en Duitslandfan Robert van Weperen verkende de rivier vanaf het romantische Regensburg tot aan de bron in Donaueschingen, langs highlights als het Walhalla, Ulm, bierbrouwerijen en slot Sigmaringen.

Klik hier voor de tijden van de lezingen

Foto: Robert van Weperen
robert van weperen

Wandelen en fietsen in Saksen
Het Erzgebirge is een eldorado voor wandelliefhebbers. Er valt onderweg ook veel te zien: bekijk enkele van de 400 objecten uit de tijd van de zilvermijnbouw, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. In Saksen kun je bovendien prachtige fietstochten langs rivieren maken.

Klik hier voor de tijden van de lezingen

Foto: Nationaal Park Sächsische Schweiz, Basteibrug
DZT/ Francesco Carovillano
Erzgebirge Basteibrug
 
Tickets
Scoor nu alvast je ticket voor de beurs en
profiteer van korting in de voorverkoop!

BESTEL JE TICKETS MET KORTING!
 

Themaland 2020


VOLG ONS: