Donau - ontdek de Duitse natuur
Ontdek de Duitse natuur
Duitsland is groen! 16 nationale parken, 105 natuurparken en 16 UNESCO-biosfeerreservaten wachten erop om ontdekt te worden. Dat kan perfect op de ruim 200.000 kilometer aan wandelroutes of meer dan 200 langeafstandsfietsroutes. Hieronder stelt het Duits Verkeersbureau enkele Duitse exposanten op de Fiets en Wandelbeurs voor.

Foto: De Duitse Donau, Donau-Panoramaweg Beieren  © DZT  / Deutschland abgelichtet Medienproduktion
Donau bij Klooster Weltenburg
Op de fiets door een grillig landschap
Dwars door Beieren en Baden-Württemberg stroomt de 'Jonge Donau' vanaf de bron in het Zwarte Woud tot aan Passau. Stap op de pedalen en volg de rivier door het ruige en grotendeels ongerepte natuurlandschap op de 600 km lange Donauradweg. Fiets door de Schwäbische Grand Canyon langs bizarre krijtrotsen, ruïnes en kastelen en maak een tussenstop in de gezellige steden, bijvoorbeeld in Ulm. Onderweg is de rivier nooit ver weg, en zie je hem veranderen van een klein stroompje in een machtige rivier.
Foto: Klooster Weltenburg © www.bayern.by / Peter von Felbert
Uitgelicht
Schitterende routes in het vakantieland Duitsland
donau-bergland-weg
Foto: Donau-Bergland-Weg © DZT

Wandelen door een afwisselend gebergte
De Donau laat zich natuurlijk ook uitstekend te voet ontdekken. Geniet van prachtige uitzichten, mooie kerken en kapellen, heide met jeneverbesstruiken, ruige rotsen, grotten, kastelen en middeleeuwse stadsgezichten: de Donauberglandweg biedt alles!

 
Bad Arolsen
 Slot Bad Arolsen © Touristik-Service Bad Arolsen

Fietsen langs oude burchten en kastelen
Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je niet ver weg! Ook net over de grens kun je al heerlijk fietsen, bijvoorbeeld op de Oranjeroute. De fietsroute volgt de sporen van het Nederlandse koningshuis en brengt je langs prachtige burchten en schilderachtige stadjes. Fiets bijvoorbeeld van Lingen via Apeldoorn naar Moers. Of ontdek het idyllische dal van de Lahn op het fietstraject van Nassau naar Bad Arolsen. 

Volop cultuur in Beieren
Natuur én cultuur, dat vind je op de 220 km lange Donau-Panoramaweg die van Neustadt a.d. Donau tot aan Passau loopt. Onderweg kom je langs historische steden zoals Regensburg en tal van bezienswaardigheden, waaronder het Klooster Weltenburg en het imposante monument Walhalla.

Foto: Walhalla bij de Donau
© www.bayern.by / Peter von Felbert
 
Walhalla 2 Peter von Felbert

Ga op pad in het Ertsgebergte
De mijnbouwcultuur in het Erzgebirge, op de grens met Tsjechië, is vorig jaar benoemd tot UNESCO-Werelderfgoed. Een leuke manier om deze bijzondere cultuur te ontdekken is te voet. Langs de Kammweg liggen diverse bezienswaardigheden die herinneren aan de mijnbouwperiode. De route wordt gekenmerkt door flinke bergtoppen en natuurschoon in een rijk bosgebied. 


Foto: Erzgebirge Olberrnhau Saigerhütte © Erzgebirge Tourismus Verband / Katja Fouad Vollmer
erzgebirge mijnbouw
Tickets met korting
Scoor nu alvast je ticket voor de beurs en profiteer van korting in de voorverkoop!.

BESTEL JE TICKETS MET KORTING!
 

Themaland 2020


VOLG ONS: