Lees dit online.
171213 header 3

Wandelen Oeschinensee BEKandertal Tourismus Robert Boesch

Dichtbij, ver weg en alles daartussen....

Het lezing- en workshopprogramma van de beurs omvat maar liefst 160 presentaties in drie dagen! Ervaren reizigers nemen je daarin mee naar alle uithoeken en windstreken van deze planeet. Nieuw is een apart workshopprogramma voor bergwandelaars in het paviljoen Mountain Xperience. Opvallend is ook de aandacht voor het Midden-Oosten. Een onderschat wandelgebied, want ook daar lopen prachtige lange-afstandspaden. Zo belicht Wim Balvert de Lebanon Mountain Trail (LMT), een pad met een lengte van 470 km dwars door Libanon. Foto: Dolomieten, lezing Sytske Maaijen.
 

Naar het overzicht

 button bestel voordelig je tickets 4    

Van Málaga naar Toulouse

Kees Lucassen, oud-hoofdredacteur van Op Pad, maakte vele reizen per fiets. Maar in 2004 – Kees was inmiddels vader van twee kinderen – verdween zijn tentje naar de zolder en de vakantiefiets onder een laag stof. Wat wel bleef, was de heimwee naar het onderweg zijn. Die bleef knagen, 14 jaar lang, waarna Kees een enkeltje Málaga kocht. Het plan: vanaf daar in drie weken naar Toulouse fietsen. In juli, een maand die heter bleek dan verwacht.

Zat & zon, 16u

Hiken in The Great American West

Cowboys, indianen, bisons, beren & Badlands: de legendes van het Westen leven voort in stoffige stadjes en indrukwekkende natuurparken op de prairie en in de Rocky Mountains. Jonathan Vandevoorde, hoofdredacteur van Bergen Magazine en Wandelmagazine, neemt je mee op een indrukwekkende natuurtrip door Wyoming, Montana, South-Dakota en Oregon, waar hij enkele prachtige dagtochten uitstippelde binnen ieders bereik onder de grote hemelkoepel van ‘Big Sky Country’.

Vrij & zat, 12u

Op reis naar Spanje met de e-bakfiets

Elsbeth Vermeulen en Oscar Hinze wilden aanvankelijk naar Australië vliegen, maar gooiden de plannen radicaal om na een tv-uitzending over milieuvervuiling. Ze zegden hun banen op en kozen er voor om met hun kinderen Lucy (3) en Beau (9 maanden) en twee elektrische bakfietsen op pad te gaan. In 3,5 maand fietsten ze van Amsterdam naar de Spaanse grens, een onvergetelijk avontuur en een goede test voor het reizen per e-bakfiets.

Zat 15u, zon 16u