Frankrijk op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht
headerfoto fietsen in Frankrijk

Explorez la France

Bezoek de stand van Frankrijk in Jaarbeurs Utrecht: 3.D.50.
Hieronder vind je een groot aantal nieuwtjes op het gebied van actieve vakanties in Frankrijk.

Hauts-de-France

Als je naar Hauts-de-France komt dan kies je voor een omgeving waar herbronning en vriendelijkheid centraal staat. De kwaliteit van ontvangst en vrijgevigheid vormen hier belangrijke factoren. Er zijn honderden kilometers wandel- en fietspaden, 300 zwarte bergen, 100.000 hectare bos en 200 km kust. Hauts-de-France is een oase van natuur en een ideale plek voor liefhebbers van een gezonde dosis lichaamsbeweging. Of je nou een trailrunner bent, een wandelaar die geniet van de diverse landschappen, flora en fauna en de stranden: deze regio biedt voor iedereen wat wils. Hier beleef je mooie momenten met je gezin en je vrienden. De regio is ook zeer aantrekkelijk voor korte verblijven en weekenden. Kom strandzeilen op het strand van Le Touquet Paris Plage, ga op een elektrische boottocht in het hart van de moerassen van Saint Omer of bij de hortillonnages van Amiens, bezoek het kasteel van Chantilly, Compiègne of Pierrefonds. Je vindt er ook genoeg mountainbikecircuits, (Euro)fietsroutes, groene routes, of bewegwijzerde paden. Stap op je fiets en kom de regio ontdekken!

www.noordfrankrijk-experience.com/

Aisne Champagne Tourisme

Het uitgestrekte natuurgebied de Aisne bevindt zich tussen Parijs en België. Hier komen verschillende rivieren samen en vind je gevarieerde landschappen; van valleien tot plateaus, heuvels, wijnvelden, rivieren en bossen. Dit vormt de ideale achtergrond om te wandelen en te ontspannen. Aisne heeft niet alleen op het gebied van natuur veel te bieden, ook qua cultuur is het aanbod groot. Er zijn ontzettend veel monumenten en historische schatten te vinden, soms stammen deze zelfs nog uit de tijd van het eerste Franse koninkrijk. De charme van Aisne heeft verschillende schrijvers en schilders geïnspireerd en als je het ziet snap je wel waarom: er zijn prachtige kanalen, musea, tuinen en leuke dorpjes. Vergeet ook niet om de lokale lekkernijen te proeven tijdens je wandeltochten: van champagne en cider tot haricots en Franse kazen. Ontdek zelf de warmte en gezelligheid van Aisnes!

www.jaimelaisne.com/Welcome_to_the_Aisne_lovers_.IB.htm

Ardennes

Er is een nieuwe Voie Verte in de Zuidelijke Ardennen die aansluit op de EV19/Maasfietsroute; 110 km door de Champagnestreek. De Ardennen hebben in 2023 nog twee nieuwe routes aan hun repertoire toegevoegd: de Véloroute Centre Ardenne: 126 km in het hart van de Frans-Belgische Ardennen en de Véloroute Lesse & Semois, een lus van 78 km die zowel door Frankrijk en België gaat. Alle informatie over wandelroutes in de Ardennen vind je online. Daarnaast hebben de Ardennen de club Ardenne Eco Tourisme opgericht om duurzaam toerisme te stimuleren. Er wordt geprobeerd zo min mogelijk afval te creëren, de biodiversiteit wordt beschermd, er wordt zuinig omgegaan met energie en er wordt bewustzijn gecreëerd bij bezoekers. Meer informatie over een groen verblijf vind je op de website.

www.ardennes.com/nl/roamen/te-voet-in-de-ardennen/
www.ardennes.com/preparer-son-sejour/mes-vacances-responsables/

Meuse

Op 14 mei kan je de wijnvelden IGP van de Côtes de Meuse ontdekken en heerlijk door de wijnvelden en boomgaarden wandelen. Daarnaast vindt de Tour de Meuse plaats op 6 en 7 mei.

Vanaf juni wordt ook het visuele bezoek “Meuse Rider” gelanceerd. Dit is een videospel dat je kan downloaden op Side Quest. Zo kan je op een actieve manier 360° van het Meuse-gebied verkennen voor je volgende mountainbike-trip!

www.tourdemeuse.fr/les-evenements/tour-de-meuse/

Troyes

Troyes ligt in het zuiden van de regio Champagne en is misschien wel de stad die het meest uitgebreide, best bewaarde en gerestaureerde erfgoed van Frankrijk omvat. Het historische centrum heeft de vorm van een champagnekurk en omvat diverse vakwerkhuizen (maisons à calombages) met de kenmerkende houtstructuur. Ook zie je er kleine typische straatjes, veel monumenten met prachtige glas-in-lood-collectie en schitterende musea om te ontdekken. Troyes vormt de perfecte overgang van platteland naar de stad. Hier vind je champagnevlakten en gewassen zo ver het oog reikt, de Grands Lacs de Champagne en de heuvel van Montgueux, maar ook de valleien van Pays d’Othe en het betoverende bos van Chaourçois.

Liefhebbers van sport en de natuur komen niks tekort: je kunt er wateractiviteiten ondernemen, wandelen, fietsen en mountainbiken. Troyes La Champagne biedt zo’n 40 verschillende wandelroutes aan en een twintigtal fietsparcours. Voor de echt gepassioneerde fietsers is er het Raid Bulles, een circuit van 280 km dat dwars door de landschappen van Troyes La Champagnes, het Pays d’Othe en de Côtes des Bar loopt.

Er vinden in 2023 verschillende evenementen plaats in Troyes, waaronder:

De heropening van het Cité du Vitrail, l’Apothicairerie en het Musée d’Art Moderne, Foires de Champagne (eind mei/begin juni), Ville en Musiques (vanaf eind juni tot midden augustus), Route du Champagne en Fête (in Celles-sur-Ource op 29 en 30 juli), Festival des Nuits de Champagne (eind oktober).

www.troyeslachampagne.com

Alsace à Vélo

De Elzas is de nummer één fietsbestemming van Frankrijk met meer dan 2.500 km aan fietsroutes, op de kruising van EuroVelo 5, 6 en 15. Liefhebbers van wandelen komen in dit uitgestrekte gebied tussen de Rijn en de vlakte van de Elzas zeker aan hun trekken. Ook voor fietsers en wijnliefhebbers is er wat wils, denk bijvoorbeeld aan de Véloroute du Vignoble, een route die parallel loopt aan de Route des Vins d’Alsace. Spring op je fiets en laat je meenemen langs oude kastelen, fleurige dorpjes, Romeinse abdijen en glooiende wijngaarden. Vervolgens strijk je neer in een gezellige Elzassische pub (de winstub) om de dag af te sluiten. Voor degenen die graag wat intensievere activiteiten ondernemen, is het ook mogelijk om de bergen van de Vogezen te trotseren. Genoeg natuur en bergtoppen om te ontdekken! De Elzas nodigt iedereen van jong tot oud uit om haar veelzijdigheid te ervaren.

www.elzasopdefiets.nl/nl

Mossig & Vignoble

Op 14 mei 2023 vindt er een groot evenement plaats ter ere van het 70-jarige jubileum van de Route des Vins d’Alsace: de Bacchus Tour’S. Op het programma staan verschillende fiets- en wandelroutes, ritjes op een Segway of rol met een Streep Stepper door de wijngaarden. De routes komen door de diverse wijndorpjes van de regio, rondom Marlenheim en door het hart van de wijngaard van Straatsburg. Deze dag vindt plaats in samenwerking met lokale producenten: wijnbouwers, brouwers, fruitboerderijen en restauranthouders. En dat allemaal in feestelijke sfeer! Wandel met vrienden, drink wijn, geniet van de muziek; het recept voor een heerlijk weekend.

Daarnaast biedt de Club Vosgien meer dan 300 km aan bewegwijzerde routes. Waarvan de 4 GR die door het gebied van Mossig en Vignoble komt. Er valt hier genoeg te beleven: middeleeuwse kastelen, ommuurde steden, Keltische en legendarische plaatsen, watervallen, adembenemende panorama’s en dat alles tussen berg, wijn- en boomgaard! Het hele jaar door worden er voor jong en oud activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een bouwworkshop, stap op de Street Stepper of de Segway, of laat je meevoeren door een gids.

www.mossig-vignoble-tourisme.fr/

Actief in Normandië

Toerisme Normandië is zich zeer bewust van het milieu en klimaat en daarom zetten ze zich in voor een verantwoorde vorm van toerisme waarbij bezoekers op harmonieuze manier in contact komen met de lokale bevolking.

Anders reizen: Normandië zonder auto!

Wie Normandië op een duurzame manier wil ontdekken, kan beter kiezen voor de trein in plaats van de auto. Daarna kan je andere vervoersmiddelen gebruiken om – ver van de grote doorgaande wegen – op zoek te gaan naar onbekende en onverwachte schatten. Kijk voor meer informatie op:  Normandië zonder mijn auto

Toerisme Normandië heeft een lijst gemaakt van 43 hotspots overal in de regio, allemaal bestemmingen die je zonder auto kan ontdekken. In elke plaats heb je keus uit een mooie selectie accommodaties, bezienswaardigheden en restaurants: die liggen meestal in het centrum of zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt dus overal te voet komen.

Meer informatie op:
Normandië met de fiets / Routes en wandelingen in Normandië

Normandië heeft ook verschillende fietsroutes:

De fietsroute langs de oevers van de Seine: www.laseineavelo.com/

De lange-afstandsfietsroute Eurovélo N°4: www.lavelomaritime.nl . Le Havre en Cherbourg liggen op deze fietsroute langs de kust. Je kan er ook voor kiezen om landinwaarts te fietsen richting de prachtige streek de Suisse Normande, vanaf Ouistreham bereikbaar via de https://cycling.lavelofrancette.com of vanaf de Mont-Saint-Michel via de www.veloscenic.com

De GR® de Pays Tour de la Suisse Normande

Onlangs heeft de GR® de Pays Tour de la Suisse Normande de landelijke titel Mon GR® préféré (mijn favoriete GR®) gewonnen, georganiseerd door de Fédération Française de Randonnée Pédestre. Een mooi eerbetoon aan de Suisse Normande, een bijzonder gebied op de grens tussen Calvados en Orne. 

De Suisse Normande is al een bekende naam onder liefhebbers van natuur én avontuur: in de weelderige landschappen kunnen ze terecht voor allerlei outdooractiviteiten. Het gebied heeft zijn naam te danken aan het bijzondere reliëf, het wat grillige heuvellandschap met veel bossen en rotspartijen en de geweldige vergezichten. Een gebied om snel te komen ontdekken!

De streek ligt slechts 30 minuten ten zuiden van Caen en is bereikbaar met het openbaar vervoer. Je kan er kanoën en kajakken, fietsen, klimmen, paardrijden, aan parapente doen en natuurlijk wandelen. De langeafstandsroute is 113 kilometer lang en voert langs alle belangrijke plekken van de Suisse Normande: de Rochers des Parcs, de Rochers de la Houle, de Pain de Sucre, de Roche d’Oëtre en de Vallée des Vaux. Reken op 6 dagen om de hele ronde te lopen. Een routekaart is verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s.

www.mongr.fr/trouver-prochaine-randonnee/parcours/gr-de-pays-tour-de-la-suisse-normande
https://en.normandie-tourisme.fr/a-sporty-weekend-in-the-suisse-normande/

Anjou

Anjou Tourisme heeft dit jaar verschillende fietsactiviteiten op de agenda staan! Ontdek de nieuwe fietsroute van 80 km die in een lus rond Saumur gaat. Fietsroute nr. 10 neemt je mee van Fontevraud-l’Abbaye en Montreuil-Bellay, via de Vélo Francette tussen Montreuil-Bellay en Saumur, waarna je vervolgens de Loire à Vélo van Saumur naar Fontevraud l’Abbaye pakt via Montsoreau. Onderweg geniet je van prachtige landschappen en kom je door de wijngaard van Saumur Champigny, ook kom je de typische troglodyte woningen tegen.

www.ot-saumur.fr/fiches/boucle-velo-dabbaye-en-chateaux-6197948/

Na een jaar van afwezigheid is La Rando Vélo Rétro terug! Deze retro-fietstocht in Anjou vindt dit jaar plaats van 30 tot 2 juli. Dit is niet zomaar een fietstocht: er wordt van je verwacht dat je je beste retro outfit uit de kast haalt! Stap op je fiets en duik in een andere tijdsperiode terwijl je het prachtige landschap van Anjou ontdekt. Er zijn verschillende routes die qua lengte variëren van 30 tot 130 kilometer.

www.anjou-velo-vintage.com/en/

Op 25 juni 2023 vindt de 26e editie van het Fête du Vélo en Anjou plaats. Vorige editie reden er wel 26.500 mensen over de verschillende parcoursen! Het Fête du Vélo houdt ook rekening met de natuur en probeert de impact op het milieu zou klein mogelijk te houden. Er wordt samengewerkt met verschillende ‘groene’ partners op het gebied van energie, horeca, het beperken van afval en het creëren van bewustzijn bij het publiek. Binnenkort hopen ze het label évènement éco-engagé te ontvangen!

www.maine-et-loire.fr/fete-du-velo/

Atlantische Loirestreek

De Atlantische Loirestreek heeft meerdere mooie fietsroutes voor je in de aanbieding. De eerste is een lus van 450 km door het westelijk deel van de regio langs alle grote rivieren. De paden nemen je mee langs de rivieren de Maine, Mayenne, Sarthe en de Loir en onderweg kan je de natuurlijke landschappen, charmante dorpjes en unieke steden verkennen. Je pakt onderweg delen van verschillende trajecten mee zoals de Vélo Francette, Véloscénie, Vélobuissonière en de Vallée du Loir à vélo. Dan hebben we nog ‘de grote lus’ door het westelijk deel van 800 km tussen Nantes, La Rochelle, Niort en Angers. Tijdens deze reis kan je de meerdere facetten van de regio verkennen. Wandel door de grote steden, fiets langs de Seine en vergeet ook zeker niet om een duik in de Atlantische Oceaan te nemen. Het parcours neemt je ook mee langs het Marais Poitevin, ook wel het groene Venetië genoemd, met natuurlijke paden langs rustig stromende waterwegen.

www.francevelotourisme.com/destination/pays-de-la-loire-a-velo/boucle-loire-mayenne-sarthe
www.francevelotourisme.com/boucles-velo/grande-boucle-ouest

Destination Angers

De steden Nantes, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes hebben meerdere gemeenschappelijke punten. Ze delen eenzelfde geschiedenis, worden gekenmerkt hun durf en door het klimaat wat het hele jaar door aangenaam is. Deze regio ontvangt zowel het nationale als het internationale publiek graag met open armen. Stap op je fiets en ontdek het fietsparcours van 6 etappes richting de Mont Saint-Michel. Daarnaast hebben ze de Voyage en Bretagne voor je in de aanbieding: een rit van 500 km die voornamelijk over vlak landschap gaat. Toegankelijk voor iedereen en is te fietsen in ongeveer 10 dagen. Denk ook aan andere bekende en diverse fietsroutes zoals la Loire à Vélo, La Vélocéan, la V42 of la Vélomaritime. Dankzij het regionale netwerk van treinen kan je je fiets gemakkelijk vervoeren per trein!

Top 5 beste fietsroutes die in Angers beginnen:
www.tourisme.destination-angers.com/en/top-five-cycle-routes-starting-in-angers

Nature is Bike 2023www.natureisbike.com – van 15 tot 18 juni 2023 vindt dit gravelfestival plaats. Het is het eerste Europese festival geheel gewijd aan gravel, dus kom dat fietsavontuur ontdekken! Er zijn 7 routes van 30 tot 320 km, waaronder:

Mayenne Tourisme

De fiets is gegarandeerd de meest simpele en authentieke manier om het departement Mayenne te doorkruisen! Volg het chemin de halage de la Mayenne, een van de mooiste voies vertes van Frankrijk. Ooit werden hier de boten voortgetrokken door paarden vanaf het pad langs de rivier. De reis gaat rustig verder langs de oude spoorlijnen, die zowel toegankelijk zijn voor wandelaars, fietsers als voor ruiters. Ook ontdek je tussen de voies vertes kleinere routes mayennaises die minder bekend zijn bij het grote publiek. Fietsers kunnen onderweg genieten van de zuivere lucht en de mooie landschappen. Deze route laat je gegarandeerd een gevoel van rust en vrijheid ervaren. Er wacht 160 km aan natuur, erfgoed en gastronomie op je in de Mayenne!

www.mayenne-tourisme.com/en/

Nantes

Fietsen en vervolgens verblijven in een kunstenaarskamer? Dankzij de Chambres d’artistes du Voyage à Nantes is het mogelijk om in een echt kunstwerk te slapen. Twintig artiesten hebben de handen ineengeslagen om deze creatieve verblijven op een duurzame manier te realiseren. Overnacht bovenin Villa Cheminée, in een micro-structuur in het hart van het historische centrum van Nantes, of op een boot in de rivier of in het hotel. Overal word je ondergedompeld in een uniek artistiek universum. Sommige kamers hebben het label Acceuil Vélo gekregen, een ideale plek om te verblijven tijdens je Voyage en Bretagne. De nieuwe route door Bretagne van 500 km verbindt Nantes met Mont Saint-Michel, Saint-Nazaire, La Baule en Rennes met elkaar.

www.levoyageanantes.fr/en/to-plan/to-sleep/artists-rooms/

Vallée de la Loire

Le Routard, France Vélo Tourisme en het Comité d’Itinéraire de la Vallée du Loir à vélo hebben de handen ineengeslagen om jou kennis te laten maken met de meest charmante fietsroutes van Frankrijk. Routes lopen onder andere van de bron van de Loir in Saint-Eman tot aan Angers. Het parcours is 320 km lang en loopt langs vijvertjes, weilanden, bossen, pittoreske dorpjes, typische troglodytiques huisjes en verscheidenheid aan kastelen. Een sportieve route die ook nog eens een plezier voor het oog is.

Er zijn 21 etappes die zijn samengevoegd in 5 grote routes. La Vallée du Loir à vélo kan als dagexcursie gereden worden, maar ook een weekend of voor meer dagen. De etappes zijn zo ingedeeld dat je onderweg gemakkelijk het rijke culturele en natuurlijke erfgoed van de regio kan ontdekken. Ook zijn de routes verbonden met andere grote véloroutes, zoals de Vélo Francette, de Véloscénie, de Loire à Vélo, de Vélobuissonière en Saint Jacques à Vélo.

Als je eigenlijk meer van het flaneren bent dan van het fietsen, dan zijn er verschillende stops langs de route: kleine bistro’s, authentieke charmante weggetjes, genoeg water om onderweg in af te koelen, elegante tuinen, kunstenaarsateliers en lokale wijnproducenten die graag meer vertellen over de geheimen van hun productieproces. Wacht niet langer en ontdek de wonderen van de Vallée du Loir!

https://nl.vallee-du-loir.com/

Auvergne-Rhône-Alpes

In juli 2023 wordt een gedeelte van de Tour de France in de prachtige landschappen van de Auvergne-Rhône-Alpes gereden. Er vinden wel 10 etappes in de regio plaats, waaronder een spectaculaire aankomst op de top van Puy de Dôme!
De Via Fluvia is een route van meer dan 80 km die je meeneemt langs de verschillende landschappen van de Loire, de Haute-Loire en de Ardèche. Of je nou te voet of per fiets gaat: je kan je hier helemaal onderdompelen in de natuur.

www.auvergnerhonealpes-tourisme.com/

Annecy Mountains

Bij Annecy denkt je waarschijnlijk eerst aan het meer, maar de bergen er omheen hebben ook veel te bieden! Annecy Mountains heeft harmonieuze landschappen, je beleeft er het Franse art de vivre en je kan adembenemende fietstochten ondernemen. Er zijn wel 40 verschillende fietsroutes te ontdekken, zowel voor minder ervaren als voor de meer ambitieuze fietsers. De fietsbestemming is ideaal gelegen midden in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, dicht bij Genève. Er is ook zeker tijd voor het après-vélo, waarbij je kan flaneren rond het meer. Je kan zowel op een gewone fiets als een elektrische fiets de oevers van het meer en de heuvels daaromheen ontdekken, van het Parc des Bauges tot de vallei van Aravis. Zowel de klimmers als de afdalers komen aan hun trekken bij de legendarische toppen van la Colombière, Les Aravis of La Croix Fry. Er lopen meerdere gravelroutes door de natuur waar je de rustieke omgeving kunt ervaren. Voorbij de gebaande paden vind je er ook geheime routes: deze rustigere paden nemen je mee langs kleine gehuchtjes, lokale producten en prachtige panorama’s.

Annecy Mountains omvat 7 bestemmingen in de Haute-Savoie: Lac d‘Annecy, La Clusaz, Le Grand-Bornand, Manigod, Saint Jean de Sixt, Sources du Lac d‘Annecy en Thônes Cœur des Vallées.

www.annecymountains.com/en/

Ardèche

La Dolce Via in de Ardèche is verkozen tot fietsroute van het jaar 2020! De route is 90 km lang en neemt je mee langs het parcours van een oude verlaten spoorweg die geheel gerenoveerd is. De route is toegankelijk voor voetgangers, mountainbikers, de e-bike en voor hybride fietsen. De route begint met La Voulte-sur-Rhône, die met een brug verbonden is aan de ViaRhôna, om vervolgens te eindigen in Saint-Agrève en Lamastre. Deze route is geschikt voor families, geliefden en vrienden die willen genieten van de landschappen van de vallei van de Eyrieux. De vallei staat vol met boomgaarden, viaducten, moulinages en kunstwerken die het karakter van deze regio omvatten. Onderweg vind je altijd wel een plekje in de natuur om even te pauzeren voor een picknick of om even af te koelen in de rivier. Tip: neem je fiets mee in de trein naar dit ongerepte natuurgebied!

https://en.ardeche-guide.com/The_Dolce_Via

Het is ook mogelijk om je fiets mee te nemen op de elektrische boot, die geheel op zonne-energie over de Rhône vaart. Na de boottocht fiets je zo de schilderachtige landschappen van deze regio door.

www.canotiersboatnbike.com/billetterie/
www.ardeche-guide.com/

Van 21 tot 23 april vindt de Ardèche Gravel plaats, het eerste Gravel fietsevenement waar amateurs ook welkom zijn. De Ardèche neemt je graag mee op reis door de tijd in dit mooie departement. Het is mogelijk om 2 dagen te fietsen in combinatie met de boot of de trein, of gewoon allebei! De lengtes van de verschillende routes variëren van 70 tot 150 km, waarbij er ook mogelijkheid is voor families om mee te doen. Let op want er zijn maar 200 plaatsen! Inschrijven kan online:

www.ardechegravel.ardeche.fr

Van 14 tot 17 juni is de L’Ardèchoise, dit jaar is alweer de 30e editie van een van de grootste fietsevenementen van Europa. Het draait hier niet alleen om fietsers, maar ook om wandelaars, mindervaliden en gebruikers van de elektrische fiets. De goede sfeer overal te vinden in de dorpjes, op de toppen en natuurlijk gewoon onderweg!

www.ardechoise.com/

Avoriaz

Welkom in Avoriaz, al sinds 1966 een groene en natuurvriendelijke bestemming! De enige skibestemming in Europa die volledig voor voetgangers is ingericht. In de winter kan je je laten vervoeren met paard en wagen en in de zomer is er genoeg plaats voor je fiets, want Avoriaz ligt in het grootste Bike Park van Europa. Morzine-Avoriaz heeft het label Flocon Vert verkregen, dat betekent dat de bestemming zich inzet voor duurzaam toerisme. Een bestemming die sportief is en gezinsvriendelijk. Het is gelegen in het hart van Portes du Soleil en biedt wel meer dan 400 km aan gemarkeerde paden tussen Frankrijk en Zwitserland. Laat je verleiden om op een thematische wandeling gaan die je meer vertelt over de flora in de buurt. Tot snel in Avoriaz!

www.avoriaz.com/

Corsica

Corsica zet zich in voor het milieu en biedt bezoekers eco-verantwoorde opties tijdens hun reis, zodat de ongerepte natuur van het eiland intact blijft. Deze ‘berg in zee’ biedt tal van activiteiten, wandelingen en lange hikes, wegwielrennen, paardrijden, mountainbiken, yoga in de buitenlucht, en andere sporten in de buitenlucht en in het water. Om het duurzaam toerisme te stimuleren, zijn er bewegwijzerde paden op het eiland, waar je je kunt uitleven met je mountainbike. Je kan er ook de GT20 verkennen, een fietsroute van 13 etappes, 50 km in totaal, die je meeneemt van het noorden naar het zuiden van het eiland. Zo ontdek je het buitengewone en authentieke Corsica. Ontdek de ongeëvenaarde schoonheid van Corsica!

www.visit-corsica.com/nl

Corsica Ferries

Wij verzorgen het vervoer per ferry naar Corsica vanaf Nice en Toulon. Vandaag de dag bieden wij een vloot van 13 schepen en tot wel 45 overtochten per dag naar Corsica!

www.corsicaferries.com

Île Rousse

De VVV van Île Rousse biedt de mogelijkheid om het buitenleven van Corsica te ontdekken. Gesitueerd in het noordwesten van Corsica, in het hart van de Balagne, ook wel “de tuin van Corsica” genoemd. Hier kom je diverse landschappen tegen, van de zee tot de adembenemende bergen van de Ghjunsani, en van valleien tot historische dorpjes in de Balagne. De naam Lisula komt van het kleine stadje aan zee L’Ile Rousse, waar je de authentieke joie de vivre kunt proeven. Omringd door weelderige natuur en de geur van de Mediterraanse maquis struiken. Meer dan 350 km aan hikingroutes en 15 mountainbikeroutes wachten hier op je, ongeacht je niveau! Er zijn ook routes van ongeveer een uur langs de kustlijn voor families, of juist sportievere routes door het binnenland. Iedereen kan zijn eigen gang gaan met behulp van de gratis app Cyclo Rando Balagne by Corsica.

www.visit-corsica.com/nl

West-Corsica

Een bestemming met wilde kusten en toppen, bergen en mythische bossen. West-Corsica is het meest wilde gebied van Corsica, met de UNESCO bezienswaardigheid van het eiland: la réserve de Scandola, les Calanques de Piana et le golfe de Girolata.

Op het westelijk deel van Corsica vind je wel 120 km aan kustlijnen, stranden, kreken, rivieren en beekjes, bossen, meren, en beschermde natuurgebieden waar je diverse sportieve of gezinsactiviteiten kunt ondernemen. Zoals bijvoorbeeld wandelingen met le Mare e Monti of etappes van de GR20, ontdek de gorges de la Spelunca, ga canyoningen, fietsen met de GT20, paardrijden, watersporten of vissen. Ook kan je de lokale producten, kunst en nijverheid ontdekken; er is een rijk aanbod aan cultureel en religieus erfgoed.

Onze adviseurs begeleiden je gehele reis met een persoonlijke, kwalitatieve aanpak. Zij beloven je te blijven verbazen. Als je terug wil naar de basis, de elementen, en je van schoonheid en eenvoud houdt, dan zit je goed in West-Corsica. Hier kan je simpelweg gelukkig zijn in de natuur en een onvergetelijke ervaring beleven waarbij je terugkeert naar de wildernis.

www.ouestcorsica.com/en/

La Voie Bleue

Door de idyllische landschappen van Luxemburg naar Lyon. La Voie Bleue – van Moselle tot Saône op de fiets – is een nationale route van Apach aan de Frans-Luxemburgse grens tot aan Lyon. Het traject gaat grotendeels over goed begaanbare fietspaden met maar weinig klimmen en dalen. De complete tocht is ongeveer 700 kilometer lang, maar onderweg kun je op vier plaatsen een extra lus rijden. Eerst volgt het parcours de kronkelige Moezel, daarna het Kanaal van de Vogezen om uiteindelijk via de Saône uit te komen in Lyon. In deze bruisende stad kan je ervoor kiezen om nog verder te fietsen over de ViaRhôna (de EuroVelo 17) die je tot aan de Middellandse Zee brengt … Ook de Europese routes EuroVelo 5 en EuroVelo 6 sluiten aan op La Voie Bleue.

Als belangrijke noord-zuidverbinding in Frankrijk vormt La Voie Bleue een essentiële spil in het fietsverkeer van Noord-Europa richting het Middellandse Zeegebied. Omdat er maar geringe hoogteverschillen zijn en het traject grotendeels over fietspaden gaat, is La Voie Bleue ideaal voor het hele gezin en ook voor mensen die voor het eerst een lange fietstocht willen maken. La Voie Bleue brengt je van de ene verrassing naar de andere!

https://nl.lavoiebleue.com/