E-bike Xperience: neem ook een kijkje bij de 'buren'

headerfoto e-bike Xperience

E-bike Xperience: neem ook een kijkje bij de ‘buren’

Een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs geeft ook toegang tot E-bike Xperience, het enige grootschalige e-bike-testevent in Nederland. Daar kun je naar hartenlust e-bikes en speedpedelecs uitproberen van tientallen merken.

Langs het grote indoor e-bike-parcours vind je de stands en pop-up-tenten van ruim vijftig fietsexposanten. Het aanbod op E-bike Xperience is groot en gevarieerd. Van elektrische stadsfietsen tot lichtgewicht e-bikes voor langere tochten en e-mountainbikes. Wie weet zit er iets voor je tussen.

Verleng je fietscarrière

Ook komen er steeds meer e-bike-modellen die geschikt zijn voor fietsreizen. Glimlachend overwin je daarmee de steilste hellingen. Gaat het fietsen op vakanties je steeds moeilijker af, dan zijn de e-bikes echt een uitkomst. Je verlengt daarmee als het ware je fietscarrière. En bergachtige streken blijven een optie voor een fietsvakantie.

Speedpedelecs op E-bike Xperience

De speedpedelecs zijn een aparte categorie. Deze hogesnelheidsfietsen hebben elektrische ondersteuning tot 45 km/u. Dat maakt ze ideaal voor woon-werkverkeer. Tijdens het event kun je ze testen op het speedpedelec-parcours, waar je veilig kunt rondrazen zonder hinder van ‘traag fietsverkeer’.

logo e-bike xperience
Vragen? Vragen het de exposanten van E-bike Xperience

Hoe lang gaan accu’s mee? Hoeveel kilometer kun je met één accu rijden? Kun je een elektrische fiets gewoon de hele winter buiten laten staan? E-bikes bestaan al meer dan honderd jaar, maar de techniek blijft zich uiteraard snel ontwikkelen. Stel je vragen aan de aanwezige fietsexposanten, ze helpen je graag op weg.

Zie ook: www.ebikexperience.nl.