Presentatie boek ‘Op Pieterpad’ van Wim Huijser – ter gelegenheid van 40 jaar Pieterpad – Fiets en Wandelbeurs
het boek Op Pad Pieterpad

Presentatie boek ‘Op Pieterpad’ van Wim Huijser ter gelegenheid van 40 jaar Pieterpad

Wim Huijser

Virtùmedia Wandelzaal, vrijdag 11.30 uur

Maarten en Nicolien, de twee literaire karakters die in de jaren zestig via het werk van J.J. Voskuil de Nederlandse literatuur binnenwandelden, zijn het lopen nog niet verleerd. Sterker nog, naarmate ze over meer vrije tijd beschikken, trekken ze er steeds vaker te voet op uit. Terloops kibbelend of mijmerend kiezen ze vooral hun eigen route, het liefst weg van de gebaande paden. Ondanks hun principiële stellingname zijn ze uiteindelijk ook kinderen van hun tijd. In ‘Aan de wandel’ (2022) doorkruisen ze het ganse land, dit keer gaan ze ‘Op Pieterpad’.

Dit boek verschijnt ter gelegenheid van 40 jaar Pieterpad. De auteur overhandigt tijdens de presentatie het 1e exemplaar aan Maarten Goorhuis, directeur van Stichting Pieterpad.portret Wim Huijser

Wim Huijser

Wim is schrijver-publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. In zijn boeken schrijft hij veel over wandelen en natuur. Na zijn fictiedebuut ‘Aan de wandel’ (2022) verschijnt nu het vervolg, waarin Maarten en Nicolien op Pieterpad gaan. (Foto Judith van Bilsen)