Pelgrimeren naar Jeruzalem en Mekka – Fiets en Wandelbeurs

Sufi Trail in het avondgloren met Sedat Cakir

Pelgrimeren naar Jeruzalem en Mekka

Iris Bezuijen, Sedat Çakır en Max Smits

Pelgrims Zaal, zaterdag 14.30 uur

Een verre tocht maken van huis naar Jeruzalem en/of Mekka? Hoe pak je dat aan? Bij je voorbereiding kom je al snel uit op de Sultans Trail vanaf Wenen naar Istanbul en dan verder via de Sufi Trail naar Konya. Daarna stuiten we op de Mekka Trail. Voor ons en de vele andere wandelaars en fietsers die op weg zijn naar Jeruzalem en Mekka, komen de heilige plaatsen steeds dichterbij.

De Sultans Trail, Sufi Trail en andere wegen naar den verre verbinden niet alleen de pelgrims, maar ook de routemakers. De oude wegen brengen behalve prachtig cultureel erfgoed vaak ook mystiek met zich mee. Het zijn namelijk niet voor niets ‘de oude wegen’. Door er langzaam overheen te lopen of te fietsen maak je meer mee dan wij kunnen vertellen, maar we zullen een tipje van de sluier oplichten.


Iris Bezuijen, Sedat Çakır en Max Smits

Iris Bezuijen, Sedat Çakır en Max Smits

Max, Iris en Sedat zijn gedreven wandelaars en fietsers. Max is Trail-coördinator van de Sultans Trail en heeft er zijn levenswerk van gemaakt. Iris en Sedat verzorgen de routes en gaan al stickerend tot de Syrische grens, met Jeruzalem en Mekka in het vooruitzicht.