Fietsen in Noord-Nederland – Fiets en Wandelbeurs
Nieuw Statenzijl, gefotografeerd door de Drentse fietsers

Fietsen in Noord-Nederland

Erik en Hetty Luppes

Zaal 2, zaterdag 14.30 uur, zondag 12.30 uur

Drenthe staat bekend als dé fietsprovincie. Groningen en Friesland zijn minder populair. Onterecht. Want deze provincies zijn méér dan Elfsteden, meren, Waddenkust en Stad Groningen.

Wij ontdekten de glooiende en bosrijke zuidwesthoek van Friesland. En de indrukwekkende uitgestrektheid van de veenkoloniën en het Hogeland in Groningen! Iemand schreef ons na Rondje Groningen: “Mijn ogen werden steeds groter: rust, ruimte en rijkdom!”

Tijdens de lezing volgen we in vogelvlucht de drie fietsroutes die gemiddeld 320 kilometer lang zijn. We vertellen over het ontstaan van de Rondjes en de reden waarom we de provinciegrenzen volgen. Wat ga je zien onderweg, wat zijn de highlights en natuurlijk: hoe kun je de routes volgen?Portret Erik en Hetty Luppes

Erik en Hetty Luppes

Erik en Hetty enthousiasmeren iedereen te gaan fietsen. Dan doen ze vanuit Drenthe als Drentse Fietsers (www.drentsefietsers.nl). Ze ontwikkelden drie unieke langeafstandfietsroutes in Noord-Nederland: Rondje Drenthe, Rondje Groningen en Rondje Friesland.