Op (Stellingen) Pad, onvoorstelbaar mooi! – Fiets en Wandelbeurs
Wandelt u graag door mooie landschappen waar het nog stil is? Kent U het Diakonievene, Catspoele of de Delleboersterheide? Kom naar onze lezing over Het Stellingenpad en nog veel andere mooie plekjes.

Op (Stellingen) Pad, onvoorstelbaar mooi!

Marita Kruijswijk

Zaal,

Wandelt u graag door mooie landschappen waar het nog stil is? Kent U het Diakonievene, Catspoele of de Delleboersterheide? Kom naar onze lezing over Het Stellingenpad en nog veel andere mooie plekjes. Deze wandelroute, winnaar in het jaar 2023,  strekt zich uit over Zuidoost-Friesland, de westrand van Drenthe en de Kop van Overijssel, dus door het Drents-Friese Wold, langs de Weerribben en naar vestingstadjes aan de voormalige Zuiderzee in Overijssel, maar ook het stille Fochterlooërveen. De jury die de prijs uitreikte, roemde de uitvoerig beschreven historische achtergrond, want de Stellingwerven kennen een eigen geschiedenis, taal en cultuur. Over dit 260 kilometer lange wandelpad kunnen we uren vertellen.

Marita Kruijswijk

Marita Kruijswijk is muzikante, evenals Marian Nesse, zij was de initiatiefneemster en enthousiaste maakster van het Stellingenpad (www.marianta.nl). Eveline van der Veer