De leukste beurs voor je actieve vakantie
vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 - Jaarbeurs Utrecht
De leukste beurs voor je actieve vakantie
vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 - Jaarbeurs Utrecht

Catalonië in de kijker

Catalonië nodigt je uit in stand 3.D.65. Want, in 2018 viert de Catalaanse Dienst voor Toerisme het Jaar van de Cultuur.

Je kunt er kennis maken met een verrassende ontdekkingstocht - te voet of met de fiets - van de Pyreneeën in het noorden tot de Middellandse Zee in het zuiden.

Cultuur is altijd een centraal element geweest in de identiteit van Catalonië. De duizendjarige geschiedenis heeft een brede waaier aan culturele hoogtepunten nagelaten, van oude grotschilderingen tot Griekse en Romeinse voorwerpen, van middeleeuwse en romaanse kloosters tot iconische mijlpalen van moderne architectuur.

 

Heerlijk Fietsen in Catalonië!

Net zoals RAVels in Wallonië zijn 'Vies Verdes' oude spoorwegtrajecten die omgetoverd zijn tot aangename ‘groene wegen' voor trage, niet-gemotoriseerde weggebruikers. Ideaal voor wandelaars en fietsers dus. In Catalonië zijn er twee: aan de Costa Brava en in Terres de l’Ebre. Deze paden zijn doorgaans vlak en brengen je langs middeleeuwse steden zoals bijvoorbeeld Girona.

 

Ontdek Catalonië te voet!

Wandelaars vinden in Catalonië alles wat ze nodig hebben: een netwerk van 5.000 km goed bewegwijzerde langeafstandspaden en ongeveer 4.000 km lokale paden. Huttentochten in de Pyreneeën, magische paden en pelgrimspaden, GR's: de keuze is groot en je vindt ongetwijfeld een wandeltocht op maat.

 

Fietsen langs de mooiste cava-wijngaarden in Catalonië!

Op minder dan 40 minuten van Barcelona bieden de rondwegen van Penedès drie verschillende manieren om de prachtige landschappen van een van de belangrijkste wijn- en cava producerende regio's van Catalonië te ontdekken: te voet, met de mountainbike of gewoon op je normale fiets.

Gecombineerd met zijn gastronomie, culturele en wijntoeristische opties, biedt het een complete en unieke ervaring waar het hele jaar door van genoten kan worden dankzij het milde en aangename Penedès-klimaat.

Bezoek ook de lezing van Raymond Koome hierover: Zondag, aanvang 11:00 uur in Zaal 3.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie...

foto: D. de Gooijer